dilluns, 13 de maig del 2013

La desrtització

La desertització és un problema que s'ha intensificat en aquests ultims anys, sobretot per la contamicació i el canvi climatic. És el que reflercteix una noticia publicada al diari AVUI del divendres 25 de gener de 2008 on ens explica alguns conceptes ralacionats amb la desertització.
Primer ens explica que a causa d'aquest agreujaent de la desertització hi ha gairabé 300 milions de persones en risc directe de mort ja que viuen en paisos afectats per la desertització, però el més greu és que hi ha un mil milions mes de persones en risc perque viuen sota l'amenaça d'aquest factor. 
Com es pot comprovar és un problema molt greu i per tant es va fer una conferencia per parlar-ne i pactar un sistema de control de la desertització. En aquesta conferencia es van adonar que cal un mètode unificat per poder fer-li front. 
Tambés diu que la desretització és més present on hi ha nuclis de pobresa, com a etiopia que afecta un 40% del territori de cultius i ramaderia, i per això cal treballar junts per evitar-ho ja que aquests paisos, per ells sols, no poden ensortir-se'n.
Com a conclusio diu que l'accio humana n'és la principal culpable i que es molt dificil l'explotació sostenible de la natura. Tot i així creiem que s'ha de fer tot el possible per evitar que aquest desastre s'estengui.

A continuació us adjuntem webs d'interès:

http://ntic.educacion.es/w3/recursos/secundaria/naturales/desertizacion/index.html

http://ca.wikipedia.org/wiki/Desertitzaci%C3%B3

http://www.youtube.com/watch?v=K23D3wbUt3k

http://www.youtube.com/watch?v=tZPYoQlfXOs


1 comentari:

  1. Noies torneu a mirar el text escrit i fixeu-vos en la comprensió del mateix. Cal millorar la redacció o les faltes.

    ResponElimina